Olayın gerçekleşmesinden kısa bir sonra aileyle iletişime geçen ve durum değerlendirmesi yapan Cemiyetin yönetim kurulu üyeleri sorunları yerinde gözlemleyerek incelemelerini tamamladı.

Yönetim kurulu adına açıklama yapan Adil KACIR yürütecekleri çalışma hakkında şunları ifade etti:

       Öncelikle vefat eden annemize Allahtan rahmet diliyorum,  namaz için abdest almak niyetiyle hazırlık yaparken ve aynı zamanda oruçlu iken ruhunu teslim eden bu kardeşimizi rabbimiz inşallah şehit olarak kabul eder. Dernek olarak bizler ailenin yanındayız, Bayburt’un, Bayburtlunun, mazlum ve mağdurun kara gün dostuyuz. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

Kaybedilen canı geri getirebilmek mümkün değil, ancak yaraları birlik ve beraberlik içerisinde inşallah 3-5 gün gibi kısa bir süre içerisinde saracağız. Bizler çok büyük bir medeniyetin mirasını sürdürüyoruz. İnsanlığın ölmediğini ülkemizin en küçük şehrinden tüm dünyaya eylem ve duruşumuzla haykırıyoruz.

Bugün birçok şeyini kaybeden bu aile için yapılması gereken neyse cemiyet olarak yerine getirilecektir. Konuya müdahil olduğumuzu sizlere ifade etmek istiyorum. Yönetim kurulumuz olarak kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Bugün yapacağımız olağanüstü toplantı sonucunda istişarelerimizi tamamlayarak insanımızın yardım elini, bağış ve hediyelerini, güven ve selametini her zaman olduğu gibi bugün de mağdur konumundaki kardeşimize taşıyarak hayra köprü olma misyonumuzu  devam ettireceğiz…dedi.