Geleneksel hale gelen "BEKDER 4.Onur Ödülleri"  kapsamında verilen 5 onur ödülü bu yılda düzenlenen törenle sahiplerine ulaştı. 

Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER) tarafından verilen "BEKDER 4. Onur Ödülleri" için Şair Zihni Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Törene, Vali Hasan İpek, AK Parti Milletvekili Bünyamin Özbek, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, BEKDER Başkanı Mete Emir, bazı kuruma amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yanında davetliler katıldı.

BEKDER Başkanı Emir, gecenin anlam ve önemine yönelik yaptığı konuşmada şehir-insan ve insan-sevgi ilişkisine dair açıklamalar yaptı. Emir, insan olmadan şehrin, sevgi olmadan da insanın fazla bir anlam taşımayacağını vurguladı.

Bayburt’ta kredisi ve prestiji en yüksek ödüllerden olan BEKDER ödüllerine bu yıl Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk, Bayburtlu müzisyen merhum sanatçı Remzi Çavuldak, Türk edebiyatının tanınmış siması şair ve yazar Yahya Akengin, enerji ve iş dünyasının son yıllarda parlayan yıldızı Kenan Yavuz ve geleneksel taş işçiliğinin ünlü taş ustası Ömer Kırmızı layık görüldü.

SOCAR TURCAS Enerji Grup Şirketleri Başkanı Yavuz'a ödülünü veren Vali İpek, Bayburt şehrinin onur ödülünü almanın çok onurlu olduğunu dile getirirken Bayburt Grup Yönetim Kurulu Abdurrahman Şentürk'e ödülünü veren Milletvekili Özbek ise BEKDER'e Bayburt tarihine geçen kişileri onurlandırdığı için teşekkür etti.

Ödül gecesinde Ömer Kırmızı'ya ödülünü Garnizon Komutanı Zeki Karataş;  Yahya Akengin'e ödülünü BEKDER Başkanı Mete Emir;  müzisyen Remzi Çavuldak'ı temsilen Ahmet Çuvaldak’a ödülünü Belediye Başkanı Hacı Ali Polat takdim etti.

Daha sonra TRT Trabzon Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu gecenin anısına bir konser verdi. 





Haber:Peyami sefa Karabacak