BAYSANDER SANAT KURUMU 2.ONUR ÖDÜLLERİ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.

 

17 Ocak 2012 tarihinde kurulan Bayburt Sanatçılar Derneği 2013 yılında vereceği 1 Kuruluş yıl dönümü sanat kurumu onur ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

            Bayburt Sanatçılar Derneği (BAYSANDER) 2013 yılı 1 Kuruluş yıl dönümü sanat kurumu onur ödülleri Şair Zihni Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

     Kültür Merkezindeki Törene; AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHP İl Başkanı İdris Aydın ve yönetim Kurulu üyeleri Bayburt Belediye Başkan Vekili Şahin Kızılaslan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Gökhan Budak, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Tahsin Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur ve yönetim kurulu üyeleri, Keskin Grup Genel Müdürü Ali Haydar Karabacak,BAYDER Başkanı Fatih Dündar, Öğretim Üyesi Tekin Koçan,Bayburt Grup Genel Koordinatörü Hikmet Şentürk  ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Sunumunu Ömer Pirinin gerçekleştirdiği gecede açılış konuşmasını BAYSANDER Başkanı Ülkü Koçan yaptı.

          Sanatı toplumun her kesimi ile kucaklaştırmayı hedef alan Bayburt Sanatçılar Derneği (BAYSANDER) Başkanı Ülkü Koçan, " Kurulumundan bu güne kadar bu kentin kültürel ve sanat alanlarındaki gelişimine profesyonel manada önemli bir ivme kazandırarak halkı sanatla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

        BAYSANDER’ i Güneydoğu, Doğu Anadolu, Karadeniz bölgeleri içerisinde kendi alanında en büyük kurum olarak tarif eden Koçan,  kuruluş amaçlarını ise "sanatın her türlü aktivitesini yapmak, sanata duyarlı olan gençleri ön plana çıkarmak, bu gençleri toplum önüne çıkarmanın yanı sıra üretilen sanat ponjeleriyle de sosyal yaşantı olgusuna renk katmak" olarak açıkladı.

       19 Ocak 2013 tarihinde ise Ömer Piri şiir dinletisi etkinliği gerçekleştirdiklerini bildiren Koçan, Bayburt halkını bu tür sanatsal etkinliklerini takip etmeye davet etti . Koçan, BAYSANDER 2013 Sanat Kurumu yılın onur ödüllerine layık görülenleri ise şöyle sıraladı:

1. Toplum Gönüllüleri Dalında; İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurahman Polattimur

2. Gönül İnsanı Dalında; Merhum Arif Nevzat Karaoğlu

3. Yerel Yönetimler İlçe Dalında; Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen

4. Yerel Yönetimler Belde Dalında; Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak

5. Sanayici ve İş Adamı Dalında; Keskin Gurup Ali Haydar Karabacak

6. Sanayici Ve İşadamı Dalında Kurumsal Manada; Bayburt Group Abdurahman Şentürk

7. En İyi Radyo Program Ve Sunum Dalında; Mehmet Öksüzer

8.En İyi Web Haber Sitesi Dalında; Bayburt Medya Ümit Kondolot

9. Genç Kuşak Sanatçı Dalında; Abdülselam Müftüoğlu

10. Genç Kuşak Sanatçı Dalında; Ahmet Kılıç

11. Girişimci Genç İşadamı Dalında; Abdülhamit Karaoğlu

12. Basın Meslek Dalında; Bahattin Odabaşı

13. Gönül Verenler Dalında; Bülent Sol

Program; Mehmet Öksüzer’in şiir dinletisi ve Grup Sansasyon’un konseri ile sona erdi.