Bayburt Kültür ve yardım Derneğinin düzenlemiş olduğu 97. Kurtuluş etkinlikleri İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Sine vizyon gösterisiyle başladı ve Bayburt Bar ekibinin gösterisiyle devam etti. Talha Bora Öge'nin sunuculuğunu yaptığı gecede ,Bayburtlu sanatçılarımız Muhsin,Devran,Bünyamin ve Sehlan Burak  türküleriyle salonu coşturdular.

Geceye İstanbul Valisi Vasip Şahin,Bayburt Valisi Yusuf Odabaş,İstanbul Milletvekili Harun Karaca,Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş,Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu,Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,Bakırköy Ağır ceza reisi Metin Özkan,Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak,Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Ensar Özcan İstanbul Milletvekili aday adayları,Dernek Başkanları çeşitli sivil toplum Başkanları ve Hemşerilerimizin katımıyla gerçekleşti.

Üzerinde yaşadığımız bu toprakları nasıl kazandığımızı lütfen unutmayalım

Bayburt Kültür ve yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan konuşmasında :Bayburt'a nüfus taşınmasında çaba sarf eden tüm hemşerilerimize ve  Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş'e bu çalışmalardaki çabasından dolayı teşekkürlerini ifade ederek başladı.Başkan daha sonra Yedi Haziran seçimlerinde İstanbul ve Bayburt'tan Milletvekili adaylarımıza kolaylıklar ve başarılar diledi.Bizler bu programı birlik ve beraberlik içerisinde yapıyoruz destekçilerimiz var.Bizlere bu anlamda desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanlarımıza ve işadamlarımıza teşekkürlerimi arz ediyorum.Üzerinde yaşadığımız bu toprakları nasıl kazandığımızı lütfen unutmayalım.Milli birlik ve beraberliğimizi arttırmak için çaba gösterelim.Katılımlarından dolayı Değerli protokolümüze ,Dernek Başkanlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum dedi.

Sivil toplum kuruluşu olarak bizlere sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı konuşmasında: Bayburtun 97. kurtuluş yıldönümünü sizlerle beraber kutlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.Bu vesileyle tüm şehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum.Sivil toplum kuruluşu olarak her zaman doğduğu yeri unutmadan ve doyduğu yerde bizlere sahip çıktıkları için ben dernek başkanlarımızın şahsında tüm Bayburtlu hemşerilerimize teşekkür ediyorum dedi.

Bayburt dimdik ayakta durmuştur

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu konuşmasında:Bayburt'umuzun 97. yıldönümü hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bundan 97 yıl önce ecdadımız bir araya geldi birlikte beraberce güç birliği etti,bu cennet vatanı Bayburt'umuzu bize emanet etti.Şimdi bize düşen görev ecdadın aynen o gün  gibi birlik ve beraberlik duygusu içinde bu cennet vatanı çocuklarımıza emanet edebilmektir.Bu bizim ecdada görevimizdir.28 Şubatta Demokrasinin rafa kaldırıldığı o günlerde Bayburt dimdik ayakta durmuştur.Bayburtlu her zaman dimdik ayakta durmuştur.Bundan sonrada bu duygu içerisinde bu beraberlik içerisinde duracaktır dedi.

Özellikle ikinci Milletvekili adayımıza diyorum ki bu fedakar toplum için sende canını dişine takarak çok çalışacaksın bu sözü senden istiyoruz.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş Hemşerilerimize seslenerek:Dede korkut diyarının Kop dağları kadar asil,Çoruh nehri kadar coşkun bileği sert yüreği mert yiğit delikanlıları iffet abidesi anaların torunları bu şerefli topluluğu Rahman ve rahim olan Allahın selamıyla selamlıyorum.Bayburt'umuzun Milletvekili sayısını ikiye çıkartmak için yapmış olduğunuz fedakarlığınızdan dolayı teşekkür ediyorum.Özellikle ikinci Milletvekili adayımıza diyorum ki bu fedakar toplum için sende canını dişine takarak çok çalışacaksın bu sözü senden istiyoruz.Sevgili hemşerilerimiz Bayburt'un kurtuluşunun 97. yılını  coşkuyla kutlamanızın onurunu yaşıyoruz.Çok değerli hemşerilerim geleceğimizin aydınlık olması için bir ve beraber olmalıyız.Bir ve be beraber olursak bu günleri bir daha yaşamayacağız.Bu topraklarda şanlı Bayrağımızın dalgalanması için güçlü olmak mecburiyetindeyiz.Bu anlamda büyük hedeflerimizin olması gerekiyor,Hedefi olmayanın başarıyı yakalaması mümkün değildir.Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Bayburt'a olan teveccühlerini göstermiştir.Gelinen günler gösterdi ki sayın cumhurbaşkanımız Bayburt'a olan sevgisini Bayburt Belediyesine yaptıkları yardımla ilan etmiştir.Bu anlamda Şahsım ve Bayburt adına hürmetlerimi saygılarımı arz ediyorum dedi.

Özgürlüğüne susamış bu millet hiçbir zaman işgal altında olmadı zulme boyun eğmedi.

Bayburt Valisi Yusuf Odabaş Konuşmasında : Düşman Devletlerin üzerimize çullandığı bir dönemde tüm Anadolu da bir kurtuluş harekatı başlamıştır.Bu Kurtuluş hareketi kısa sürede tüm Ülkemizin kasabalarında başlamıştır.Özgürlüğüne susamış bu millet hiçbir zaman işgal altında olmadı zulme boyun eğmedi.Bu işgali ortadan kaldırabilmek için birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte hareket etti.Enver Paşa Kop savunması için ikinci Plevnedir demiştir.Tarihin tekerrür etmemesi için birlikte ve beraber hareket etmemiz lazım.Birliğimizi ve dirliğimizi hiç bir zaman bozmamamız lazım bu duygu ve düşüncelerle 97. kurtuluş gecenizi kutluyorum dedi.

İstanbul Valisi olarak sizlerin desteğini her daim hissettim

İstanbul Valisi Vasip Şahin konuşmasında:97. Yılını Kutladığımız Bayburt'un Kurtuluşunun bir daha tekerrür etmemesi aynı acıların yaşanmamasını teminni edyor Şehitlerimize Rahmet diliyorum.Sizlerle övünüyorum sizlerle gurur duyuyorum sizleri seviyorum.İstanbul Valisi olarak sizlerin desteğini her daim hissettim.Dualarınızı her daim arkamda hissettim.Sizlerden istirhamım her daim dualarınızı eksik etmemenizdir dedi.

Gecede Sponsorlara plaketlerini İstanbul Valisi Vasip Şahin takdim etti.Sponsorların plaket takdimlerinin yapılmasından sonra Sanatçı Sevcan Orhanın şarkılarıyla sona erdi.