Bahçelievler Necip Fazıl Kısakürek kültür merkezinde gerçekleşen program Saygı duruşu  ve İstiklal marşıyla başladı.Bayburt kültür ve yardım derneği gençlik kollarının hazırladığı sine vizyon gösterildi. Genç hafız Savaş Erden'in okuduğu  Kuran  tilavetiyle program devam etti. Açılış konuşmasını Bayburt kültür ve yardım derneği gençlik kolları başkanı Alp Burak Çatalbaş yaptı.Başkan  Çatalbaş konuşmasında katılımcılara teşekkür etti.Peygamberimizin hayatını biz gençler iyi analiz etmeliyiz dedi.Peygamberimizi  bu gibi faaliyetlerle anlatılmasının önemli olduğunu,bu tür organizasyon düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Bayburt kültür ve yardım derneği genel başkanı Faruk Kılıçaslan yaptığı konuşmasında  bize ait mili  ve manevi değerleri  anlatacağız,hemşerilerimizin muhafazakar olmasına rağmen bu tür programlara fazla katılım sağlamayıp,pop sanatçılarının  katıldığı organizasyonlar da statları doldurduğumuz bir gerçektir. Bunun ne tür bir tezat olduğunu anlamak mümkün değildir dedi . Peygamberimizin hayatından örnekler vererek konuşmasını bitirdi.

Programın konuşmacısı araştırmacı yazar Naci Memiş Peygamberimizin hakkında kapsamlı açıklamalar yaptı.Salondaki gençlerin Peygamberimizin hayatını bilmeleri gerektiğini söyledi.Peygamberimizin yaşadığı olaylardan anlatan Naci Memiş en son yaşadığı bir olayı anlattı.Cami hocalarının hutbelerde Peygamberimizin işçi ve emekçilere bakışından  hiç bahsetmediklerinden muzdarip olduğunu,oysa Peygamberimizin  karşılaştığı bir sahabenin , elleri çalışmaktan nasırlaş mıştı, peygamberimizin ellerini sıkıp canının acıyacağından dolayı ellerini kaçırdığını gördü.Peygamberimizin söylediği sözlere dikkat çeken Memiş,sen bu ellerle helal nafaka kazanıyorsun ben bu elleri öperim demiş.

Peygamberimizin işçi ve çalışanlara bakışını anlatabilseydik bu gün 1 mayıslarda bu kötü sahneleri yaşamazdık dedi. Peygamberimizi anlatma fırsatı verdikleri için Bayburt kültür ve yardım derneği gençlik kollarına teşekkür ederek konuşmasını bitiren Naci Memiş’e programın anısına başkan Alp Burak Çatalbaş plaket verdi.Naci Memiş  bu plaketin aldığı en anlamlı plaket olduğunu söyledi.

Programın sonunda Durmuş Sağlık söylediği ilahilerle salondakilerin hissi duygularının artmasını sagladı.