Bayburt Kültür ve yardım Derneği Bahçelievler şubesinde cumartesi akşam Şube Başkanlığı ve genel merkez delege seçimlerinde istenmeyen olaylar oldu.

Seçimin yapılması için divan başkanlığı önerisi sırasında Şube Başkanı aldıkları  karar üzerine Dernek Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan’ı  divan başkanlığına seçtiklerini söyledi fakat Daha sonra bunun dil sürçmesi olduğunu belirtti. Şube seçimlerini gündemi okunurken aidat ödemeyen üyelerin oy kullanamayacaklarının belirtilmesi gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Seçime katılan Üyeler, Dernek yönetiminin divan başkanını aramızda seçtik demesinin daha sonra düzeltilmesine rağmen tüzüğe aykırı olduğunu divan başkanını genel kurulun seçebileceğini , böyle bir karar alamayacağını belirterek itiraz ettiler.

Bunun üzerine Üyeler Dernek eski genel Başkanı Suat Müftüoğlun’u divan üyeliğine önerdiler.Eski Genel Başkanlardan suat muftüoğlu ve Abdurrahman Polattimur birer konuşma yaptılar ve hazirun listesinde olmadıklarından dolayı genel kurulu tertkettiler.

Dernek yerinin küçük olması nedeniyle dışarıda kalan üyeler divan başkanlığı oylamasına dahil olamadıkları için divan başkanlığı seçimime itiraz ettiler. Sağlıklı seçim yapılamamasını ve Üye sayısının  düşürülmüş olduğunu gören üyeler yaşanması muhtemel kavga ortamının önlenmesi amacıyla  salondan çıktılar

17 yıldır aidatını düzenli olarak ödeyen üyeler Üye aidatı ödemek için muhatap bulamadıklarını ve kendilerinden üye aidatı alınmamasının amaçlandığını belirterek tebligat yapılması gerektiğini belirttiler. Derneğe yeni üyelerin yapıldığını, Yönetimim kasıtlı aidat almadığını belirterek seçimleri protesto ettiler.

Bahçelievler şube yönetimi ve üye aidatlarını ödediklerini iddia ettikleri üyelerinin bir kısmıyla seçimi gerçekleştirdiler.

Ensar Kocabey Başkanlığında Yeni Şube Yönetimi seçildi. Genel merkez delegeler  seçimi yapılmadan gündemin düğer maddesine geçildi.

Başkanlığa aday olan Eski Şube Başkanı Savaş Mercimek kongrenin iptali için Dernekler masasına iptal başvurusunda bulunacaklarını söyledi,gerekçe olarak ta şube yönetim kulunun üye aidatı borcunu üyelere yasal yoldan tebliğ etmediğini  bu nedenle yaklaşık 150 üyenin seçme ve seçilme hakkının elinden alındığını belirterek gerekli hukuki mücadeleyi başlatacaklarını , 1947 yılında kurulan Türkiye’nin ilk hemşeri derneğinde yapılan  bu usulsüzlüklerin yaşanmasından dolayı çok üzgün olduklarını ifade etti.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneğinin tüzüğünün hiçe sayıldığını,üyelerin aidatlarını ödenerek oy kullanabileceği ortamın sağlanmadığı,aksine üyelerin oy kullanamaması için iki hazirun listesi hazırlandığını belirtti.

Savaş Mercimek seçime hazırlanmak için listelerin aylardır söyledikleri halde askıya asılmadığı ve üyelerin aidatlarını ödemek için muhatap bulamadıklarını belirtti. Oylarını kullanmak için gelen üyeler aidatlarımızı ödeyip oy kullanalım dediği halde buna izin verilmediğini söyledi.

Kongre esnasında tansiyonu düşürmek için yaşanması muhtemel kavga ortamının olabileceğini düşünerek Savaş mercimek ve arkadaşları üzden fazla üyenin imza atarak tutanak tutulduğunu belirten Savaş Mercimek yargıya gideceklerini ifade etti.

Bağcılar  Şubesi  Genel kurul ve delege seçimleri  Pazar günü Saat 17.00’de gerçekleşti.Divan Başkanlığına Osman Birlik seçildi.77 delegenin seçildiği Bağcılar şubesinde Şube Başkanlığına Hicabi Durmuş seçildİ.