Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi Salonunda yapılan geceye Bayburt Milletvekili Büyamin Özbek, Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kültür eski Bakanlarından Namık Kemal Zeybek, Agâh Oktay Güner, İmar ve İskân eski Bakanlarından Erol Tuncer, Çevre eski Bakanlarından Hamdi Üçpınarlar, Bayburt eski Milletvekili Suat Pamukçu, Merkez Valisi Nafız Kayalı, Malatya Valisi Vasip Şahin, TÜRKSAV Başkanı Yahya Akengin, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yumak, MHP Bayburt İl Başkanı İdris Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bayburt Vakfı Başkanı Dr. Şahap Kavcıoğlu, Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri, Of Belediye Başkanı Murat Saral, Danıştay Üyesi İhsan Uluca, Danıştay Hâkimi Hasan Çeğindir, Kütahya Ağır Ceza Hâkimi Nuh Kalkan, YURTKUR eski Başkanı Halim Küçük, Kara yolları Genel Müdür Yardımcısı Uğur Kenan Adiloğlu,İş Adamı Ufuk Çelik,Bayburtlu Ressam, Heykeltıraş Tekin Koçan, Türkiye Bayburtlular Federasyonu Başkanı Köksal Saka, Ege Bölgesi Bayburt Derneği Onursal Başkanı Avni Ersoy ve Başkan Fikret Aktaş, Çanakkale Dernek Başkanı Leman Üçpınar, Kocaeli Dernek Başkanı Temel Okumuş, Bursa Dernek Başkanı Cemalettin Korkmaz, Gölbaşı eski Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, Taht Köyü Dernek Başkanı Tuncay Yakut, Gökler Köyü Dernek Başkanı Aziz Coşkun, Ereğli Dernek Başkanı Zafer Gülhan, Zonguldak Dernek Başkanı Ali Rıza Uzun, İstanbul Dede Kokut Derneği Başkanı Halis Önal, Trabzon Dernek Başkan Vekili Haluk Çakırca, Of Dernek Başkanı Âdem Atamer, KARDER Başkanı Ali Fazlıoğlu, Balıkesir Derneği Başkanı Ali Haydar Temel ile çok sayıda davetli katıldı.  

            Sunumunu Bayram Akgün’ün yaptığı gece saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra kürsüye gelerek gecenin açılış konuşmasını yapan Bayburt Ankara Derneği Başkanı Adnan Bayram, bu tür gecelerde bir araya gelerek verilen birlik ve beraberlik mesajının önemine dikkat çekerek şunları söyledi;

            “Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun doksan beşinci yıl dönümü münasebetiyle bir araya geldiğimiz bu gecede bir araya gelerek gösterdiğimiz birlik ve beraberlik sahip olduğumuz gücün önemli bir göstergesidir. Artık başkent Ankara’da geleneksel hale gelmiş bu geceler vasıtasıyla Bayburtlu varlığını güçlü bir şekilde haykırmakta ve varlığını her alanda hissettirmektedir.

         Sahip olduğumuz bu gücü ortak hedeflere yönelterek Bayburt’umuza önemli hizmetler götürebileceğimiz inancındayım. Son zamanlarda özellikle Bayburt’a tren yolu gitmesi hususu bizler ve yerel basınımız tarafından sürekli işlenerek gündemde tutulmaktadır. Bayburt STK ları olarak gücümüzü birleştirerek bu hedefe yöneltmemiz ilimiz ve insanımız adına önemli neticeler doğuracak gelişmelerin yaşanmasına vesile olacaktır. Bu konuya bütün STK ların gereken önemi göstererek var gücü ile çalışması en büyük temennimdir.

       Evet, Değerli Hemşehrilerim; ülkenin ulusal birliğini, bütünlüğünü, Cumhuriyetin temel niteliklerini, üniter devlet kavramlarını benimsemiş Bayburtlular olarak geçmişimizle ne kadar gurur duysak yeridir.

           Ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız 21 Şubat Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yılını tekrar kutlarken,

                Bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen Ulusal kurtuluş mücadelemizin Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimize Şükranlarımızı iletiyor tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Gecemize gösterdiğiniz ilgiye ve katılıma bir kez daha teşekkür ediyorum.”

            Başkan Adnan Bayram’ın konuşmasının ardından Bayburt Dede Korkut Derneği erkek bar ekibi sahne aldı. Coşkulu oyunları ile salonun heyecanını arttıran bar ekibinin ardından sahne alan Sehlan Burak, söylediği türkülerle konukların coşkusunu bir kat daha arttırdı.  

            Sehlan Burak’ın programının ardından gecenin organize edilmesine destek olan sponsorlara ve emeği geçen isimlere Ankara Bayburt Derneği adına plaket verildi.        

            Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek plaket töreni sırasında yaptığı konuşmada Bayburt adının kökenine ilişkin yaptığı açıklamalar konuklar tarafından uzun bir süre coşkuyla alkışladı. Bayburt adının eski bir Türk boyunun adı olduğunu belirten Zeybek sözlerini Atatürk’ün ‘Ne mutlu Türküm diye’ sözleri ile tamamladı.

            Gece, plaket töreninin ardından sahne alan; İlker Önal, Ebru Balaoğlu ve ilimizin sevilen ses sanatçısı Muhsin Bayburtlunun seslendirdiği bir birinden güzel türküler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.